Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: SAAB 9-3 2003 - 2004 мнения и препоръки
МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 1:16 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 900i, 2.1.1991
Аз искам само да пожелая успех в преговорите и дано се видим на следващата ни клубна среща :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 10:49 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-3SS MY'05 MapTun Stage1/900NG 2.0 MY'97
Такааа...още от мен, каквото знам за модела :

2. Окачването- отпред е с по един такъв носач и биалетка :
http://www.partsforsaabs.com/product_in ... ts_id=2903
http://www.partsforsaabs.com/product_in ... ts_id=2905
Нямам впечетления колко изкарва, тъй като моята кола я взех преди година и нещо, в момента е на 100 000 и за сега не се чуват потропвания.
Задното е с повече елементи, като първото нещо което се разбива е това :
http://www.partsforsaabs.com/product_in ... ts_id=3393
Според сайта започва да издава разни звуци, другите елементи още ги няма в каталога им, вероятно не се търсят/купуват още. :roll:

3. За проблеми по мотора лично аз не съм чувал, турбината на 150 и 175 коня версиите е Гарет а на Aero-то е Мицубиши. Вероятно, като всяка турбина ще се наложи един ден да се рециклира.

4. Озвучение- при 93 SS има три нива на оборудване с 4,7 и 13 говорителя. За разлика от 95 при 93-ката (от тези години) няма аудио система на Харман-Кардън, моята кола е с 13 говорителя, и като гледам какво пише по елементите от системата нещата са произведени от Pioneer.
Колите с оборудвани с най-високото ниво на аудио-то имат в багажника, в ляво вместо ниша капак, зад който е усилвателя и DVD-то на навигацията, по това можеш лесно да познаеш, че колата е с топ аудио оборудване :
Изображение

5. Коженият салон- на Aero-то седалките са с друг външен вид но не знам дали има разлика в самата кожа. Между другото има и части от салона, които са с изкуствена кожа, това поне при моята ARC версия.

6. Екстри, това за осветлението в краката си го има май на всички коли, не вярвам да се е доплащало за него, също така, има осветление на предните врати, отдолу посредата, да ти осветява къде стъпваш, като слизаш от колата, има джобове на гърбовете на седалките, както и отпред малки джобчета, падат се между краката на шофьора/пътика. :D Поставката за чаша на централната конзола (над управлението на климатроника) не влизат в стандартното оборудване:
Изображение
Има и друга долу зад контактния ключ:
Изображение
Това е отделение за вещи а самата поставка е сгъваема, може да се прибере нагоре за да не пречи ако се слагат други неща, можеш да сложиш и цяла бутилка 1.5 л минерална вода, ако е в сгънато положение.
Подвижния подлакътник между предните седалки е екстра.
Като се отвори под него има 12v контакт и като допълнително оборудване mp3 вход, както и отделение за монети.
Долу отдясно на контактния ключ се намира SmartSlot-а, това е място, на което можеш да слагаш различни аксесоари- стъргалка за лед, поставка за чаша/шише, кутия за CD-та, всичките тези неща се купуват допълнително а стандартно на това място има една пластмаса с процеп в нея, в който да си слагаш разни карти- кредитни, лични и тн.
Eто кутията за дискове :
Изображение
Поставката за чаши:
Изображение
Стъргалката за лед :
Изображение
Стандартно всички 93 имат фабрична аларма, на базови ниво, т.е. без автономна сирена, бутон на предния капак, обемен датчик и Tilt sensor май се казваше. На много коли докарани от чужбинско тази аларма не е активирана и не работи. Ако е пусната то над SID-a (виж долу), в средата на таблото до стъклото има светещ кръг, когато е заключена колата. Алармата може да се активира в сервиза, също така могат да се купят липсващите неща- бутон, обемен датчик, автономна сирена (може и без нея, свири слабо и клаксона я заглушава). Има прокарани кабели само се закачат нещата и се добавят с уред в сервиза.

7. Има борд комп при Saab се казва SID (Saab information display), намира се в средата на таблото, под предното стъкло :
Изображение
Мисля, че са два вида, като единия показва 2-3 неща по-малко.
Има среден разход, средна скорост, пробег с наличното гориво, време на пристигане, аларма за превишаване на зададена скорост, настройки на чувствителността на сензора за дъжд, сервизна информация (това не едното от нещата което не показват някой sid-ове) в нея има колко процента е годно маслото и колко дена остават до смяната му, настройки на алармата и др и др.

8. Навигацията- картите са на DVD, колите от чужбинско идват с такова на което пише "Западна Европа", за съжаление още няма официално диск за нашата част от Европа, липсват всички страни от бившия соц. лагер. Не съм ровил из нета но за сега стои като украса големия и дисплей в колата. :D Иначе там където покрива картата работи идеално.

9.Ксеноновите фарове- такива са на тази кола от обявата, лесно можеш да познаеш дали я има тази екстра, гледаш само дали има измиване на фаровете. ;)

Ако има още въпроси питай. :)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 11:53 pm

Автомобил: Audi A6 4F Avant
Кажете ми , тази кола струва ли си парите - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

На мен ми се вижда евтина , като гледам цените в немско.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:08 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: SAAB 9-3 2.0t "The Black Pearl"
Не стана ясно с какъв двигател е, май и този дето я продава, не е много в час. Щото има и някаква, макар и малка вероятност да е без турбо. Тогава ще си е куц кон.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:15 am

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 2.0 lpt
Ако на мен ми изпаднат толкова пари, веднага си взимам 9-5 Аеро 2007-ма година. Не знам на теб как ти се вижда евтино това отгоре съпоставено с моята идея за кола :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:53 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: SAAB 9-3 2.0t "The Black Pearl"
Подозирам, че това 9-5 Aero ще си го купиш от Острова. Ама не забравяй, че колите с десен волан са в друга ценова категория ;-)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 1:06 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

stingar написа:
Ако на мен ми изпаднат толкова пари, веднага си взимам 9-5 Аеро 2007-ма година. Не знам на теб как ти се вижда евтино това отгоре съпоставено с моята идея за кола :D

Мислейки си, че идеята на човека задължително включва левия волан, та в този ред на мисли 95 Aero на 2-3 години за 13 190 лв. ? :shock:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 10:52 pm

Автомобил: Audi A6 4F Avant
Колко е готино да пишеш в 2 форума. Къде се събирате във Варна и колко често? Има ли някой от Варна с такъв SAAB?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 10:59 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

sky написа:
Кажете ми , тази кола струва ли си парите - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

На мен ми се вижда евтина , като гледам цените в немско.

Малко е постна от към екстри тази кола, а и както каза Gripen Fighter не се знае дали е с турбо мотор или със слабичката, хептен опелска атмосверка. :)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 11:09 pm

Аватар

Автомобил: 9000 2.0 Турбо с Ремап, Лантра 1.6 16V
sky написа:
Колко е готино да пишеш в 2 форума. Къде се събирате във Варна и колко често? Има ли някой от Варна с такъв SAAB?

Има. Има и с тунинговани Сааби. Кога да я организирам срещата? :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 11:42 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 2.0 lpt
HURRICANE написа:
Мислейки си, че идеята на човека задължително включва левия волан, та в този ред на мисли 95 Aero на 2-3 години за 13 190 лв. ? :shock:

Хахаха бях изключил, че има коли с ляв волан :laughing .

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 10:12 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 9-3 SE 2.2 TiD '02
И аз да си кажа за пореден път за автоматика. По възможност бягай от 5-скоростния, заради описания вече проблем. Ако не си 200% сигурен, че колата е с подменен навреме радиатор и/или скростна кутия все пак има шанс да изтеглиш късата клечка макар и след няколко години от производството, т.е. да влезе охладителна течност в скоростната кутия и на практика да трябва да я изхвърлиш. Тоя процес е достатъчно бавен и може някой да е проспал ранните симптоми или да го е домързяло да се заминава със сервизната акция по подмяна. На мен точно това ми се случи и то 5.5 г. след производството на колата (макар и на аналогичния Опел, а не на SAAB). За цени няма да говоря, щото ми се плаче като се сетя.
Така че късмет и все пак не се отказвай от автоматика - тези наистина работят много читаво като са здрави и е супер удобно да караш такава кола.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема