Портал » Начало форум » Гараж » Технически кът

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Trip computer. Управление на странично стъкло.
МнениеПубликувано на: Пон Мар 08, 2010 9:19 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9000 CDE Hirsh Performance
Имам два проблема. Единия е за моето стъкло - моторчето сработва когато си иска. Първо помислих, че е изгоряло, но после пак сработи и сега си играем с него на тото2 - кога ще зацепи. Значи чува се прищракването на релето в блокчето за управление между седалките. А като се сетя проблема започна след като в студовете няколко пъти се опитах да сваля стъклото и беше замръзнало. Та след тия напъни тогава взе да ми прави номера.
Погадайте къде може да е проблема, докато ми остане време за сервиза, дали да не проверя куплунзите във вратата, или да сменя самото моторче?!?!?!?

Другия проблем е с часовника в средата на таблото.

Изображение
Изображение

Значи - на моята кола имам 1 двоен и 1 единичен куплунг и това в жълтото ми е свободно, а по логиката на часовника трябва да имам 2 двойни куплунга. Часовника е за 9000 - '94-'98г., но явно има разлика. Жълтата клема като се отвори пише signal, явно и затова още не знам работи ли ми алармата и алармата за превишение на скоростта.
Номера, който ми излиза в WIS-а е Article : Trip computer
PartNo : 4519443
Usage : 1995-1998, SCC, NLS-USE 400105607
Order Quantity : 1
а моя номер на гърба дето съм снимал е друг.
Дали да не търся друг модел часовник и ако пробвам да го побългарим малко тоя с някое и друго кабелче ще му работят всички функции с алармата?!?!?!

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Trip computer. Управление на странично стъкло.
МнениеПубликувано на: Пон Мар 08, 2010 9:27 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB NG900 T
За стъклото си струва да свалиш кората на вратата отвътре и после наблюдавайки механизмите в работещ режим вероятно ще откриеш и проблема....

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 08, 2010 9:49 pm

Аватар

Като се оправи времето, ще свалям, но ме съмнява, че напъните да се свали замръзналото стъкло са повредили нещо! :?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 08, 2010 11:08 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9000 AERO
сигурен ли си че проблема е в моторчето а не примерно от това че самите важенца който издърпват стъклото не са се разпрели и не позволяват стъклото да се свали/дигне (преди 2 дни с на 1 приятел Лагуната се случи същото) но честно да Ви кажа не съм запомнил на какъв принцип се свалят стаклата на 9к така че има опция и да приказвам пълни глупости ...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 08, 2010 11:28 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9000 CDE 1996 Stage3 by Red_Devil
При мен проблемът със стъклото беше въжето, което движи стойката, на която лежи стъклото.Беше се скъсала една от оплетките и стъклото слизаше и се вдигаше с пукане и щракане, докато пъпката, която захваща поставката не изтърва и то (стъклото) се свлече с трясък във вратата. :-) Трябва да се провери дали при натискане на бутона се подава напрежение на двигателчето.Ако има напрежение, значи има нещо нередно в него или нещо му пречи да завърти.За часовника не знам.На моят му работят всички функции.Ако искаш ще го сваля и ще го снимам.Мисля,че номерът му беше друг. Но пък с него имам проблем при студено време.Докато не се стопли в купето, показва глупости по дисплейчето.След това се ресетва, изписва SAAB и започва да работи нормално.
Между другото, в блокчето с бутоните за сваляне на стъклото няма релета, доколкото съм виждал по картинките.Там са само пластинките, с пъпките за контактуване.Възможно е, ако стъклото е било заяло да се е повишил токът през мотора и пъпките на пластините, вследствие на което те да са нагорели.При нагар може да се получи такъв ефект на "ту включи, ту не".Имаше някъде по сайтовете процедура за сваляне на блока, почистването на пъпките и оправяне на формата на пластините, които може би издават щракащия звук, който чуваш.Ако успея да намеря сайта, ще ти пратя линк.
А ето го и линка. http://faq.saabnet.ru/_9000/Window%20lifter%20knobs.pdf.
На руски е, но се разбира.Имало и релета, моя грешка.Щом щракат, значи има ток от пластините към тях.Може пъпките на самите релета да са нагорели.С две думи ще трябва да разглобяваш.И врата и модула за управление на стъклата. :-(

Последна промяна apetrov на Вто Мар 09, 2010 1:05 am, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 09, 2010 12:14 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY'90,Saab9000CD in conversion to B204T
И аз имах проблем с дясно предно стъкло. Беше се разнищило металното въженце и оттам се беше деформирала пластмасовата ролка, която го води.Ефекта беше, че има ход нагоре и надолу няколко сантиметра, а стъклото стоеше леко под ъгъл, понеже от усилието имаше леко разместване там където е захванато. Допълнителен бонус- пукане и щракане при опит да се свали или вдигне стъклото. Иначе ми се е случвало понякога стъклото да не иска да се вдига или сваля при натискане на бутона, но това се реши с отваряне и обилно пръскане с WD-40 на платката с бутоните-с времето се натрупва прах и мизерия и невинаги дават контакт.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 09, 2010 11:44 am

Аватар

В блока между седалките не са релета, ами по-точно 2 бобинки. Нагар няма, защото ги почистих. Иначе когато работи, стъклото си се движи нормално, без никакви забележки, плавно и равномерно. Явно някъде се губи контакта. :?
А и пробвах с друг блок от старата кола, резултата беше същия.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Гараж » Технически кът

Напиши нова тема Отговори на тема