Портал » Начало форум » Клуб Saab » Клуб Saab България

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Клуб Saab България - официално!
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 7:50 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Автомобил: 9000 CDE Nordic, 9-5 Vector Combi
Крайно време е да обявя публично относно бъдещото съществуване на това, което съм замислил някъде през 1997 г. и започнал като доброволна инициатива в началото на 2000 г., Нещо, в което се е превърнало днес - едно място, където се събират собственици на тази великолепна марка, и едно място, което обединява хора с еднакви интереси, знания и желание за същото. Един клуб, където хората могат наистина да бъдат полезни един на друг, да завържат запознанство и приятелство, най-малкото да изкарат приятно в една наистина приятелска атмосфера. Искрено се радвам, че това нещо вече сме го постигнали, и е нещо, с което се различаваме от повечето други клубове в страната.

Досега клуба съществуваше в съвсем неофициалин вид, като финансовите му въпроси бяха решавани от мен еднолично. Впоследствие бях подпомогнат от повечето от вас под формата на доброволни дарения, за което съм ви признателен. За съжаление (или не), рещата се разрастват, и в чисто финансов план трябва да бъдат преразгледани. Затова се стигна до това решение, за което четете в момента.

Клуба Сааб ще продължава да съществува във вида си, в който е в момента, като ще имате право на избор между два варианта на пребиваване тук:

1. Избирате свободен вариант, при който сте посетители на форума, но не сте членове на клуба. Нищо не се променя, ползвате свободно форума, и всичките му услуги по начина, по който беше до този момент. Единствено няма да имате достъп до два-три раздела във форума, които ще бъдат отворени само за членовете на клуба. Там ще се взимат решения относно провеждане на срещи и мероприятия, изготвяне на клубни сувенири, организация за постигане на търговски отстъпки за различни услуги и стоки и т.н... При този вариант няма да може да ползвате търговските отстъпки, които съм договорил с някои наши партньори, освен това всички допълнителни услуги на сайта като публикуване на обява за продажба на автомобил, мейл с домен saab-club.com и т.н. остават платени.

2. Вариант с членство в Saab клуб и заплащане на съответна такса, при който желаещите стават членове на клуба с всички предимства. Това, което ще се предлага като пакет при членство в клуба е:
  • Персонализирана клубна карта (тип кредитна карта)
  • Годишно членство в Клуб Saab България.
  • Право на ползване на търговски отстъпки за услуги и стоки при наши партньори (списъка предстои да се разширява)
  • Специални отстъпки при закупуване на клубни сувенири
  • Безплатен мейл с домейн saab-club.com (например user@saab-club.com)
  • Право на публикуване на обяви за продажба на автомобили в раздела УПОТРЕБЯВАНИ АВТОМОБИЛ без заплащане на таксата за това. (В този раздел членовете на клуба ще имат право да пускат теми, а не само аз, както беше до момента).
  • Право на безплатно публикуване на обяви за продажба на части в раздела КУПУВАМ/ПРОДАВАМ и без одобрение от страна на администратор/модератор.
  • Предимство при записване на клубни срещи
  • Подпомагане на хостинга, съществуването и бъдещото развитие на сайта

Годишната такса за всичко това ще е 60 лв, което е точно от 5 лв на месец. Записването ще става чрез заявка за добавяне в новооткрита потребителска група, която ще замени настоящата "Saab club". От там нататък всичко става автоматично - права, достъп, ранг и рангово изображение под nick-името и над аватара.

Това ми решение е продиктувано от не толкова сигурното Ви становище по въпроса дали клуба да продължи да съществува в този му вариант, в който беше до момента, или да се регистрира официално. Е, аз избрах нещо междинно. Честно казано не виждам как ще правим сдружение с идеална цел, с цялата й бюрокрация при положение, че почти всички сме достатъчно заети хора, и отделяне на няколко дни годишно за събрания на УС най-малко за приемане на нови членове ми се вижда трудно изпълнимо. Не искам да превръщам срещите на клуба в мероприятия от типа "Точка А - да приемем нови членове... Точка Б - кой не си е платил членския внос... Точка В ... остана ли време да пием по една бира?".
Някой ще попита тогава как е възможно законно съществуването на подобен клуб. Много просто. Освен основната ми работа имам компютърна фирма. Съществуването на клуба ще е една от дейностите на тази фирма. От счетоводна точка нещата са изчистени, и естествено всеки ще получава необходимият документ за плащането си. Така или иначе трябваше да прехвърля домейна като собственост на фирмата ми, за да мога да издавам фактури за рекламите, които виждате във форума.

Това е един форум с малко по-специфична насока, и това ми решение показва свободната му страна, и не искам никой да ограничавам от нея. Още повече, че желанието ми (както много добре знаете) е да успея да сплотя все още разпръснатия ни колектив в много по-сдружена единица. Всичко това стана възможно благодарение на този форум, срещите, които организираме два пъти годишно, и помощта от страна на Скандинавия Моторс. Смея да твърдя, че много малко официални вносители правят подобен реверанс към най-запалените си почитатели, и много вероятно така биха били нещата и при нас, стига да не заемах тази длъжност във фирмата. Не го казвам за да се изтъкна, напротив - на моменти ми се струва, че тази връзка не е толкова здрава и изпипана, както аз лично бих желал. Нещо, над което ми предстои да се потрудя малко по-усилено.

С удоволствие ще приема всякакви предложения и препоръки!

Записването ще става чрез обаждане на тел. 0888723403 - Андрей Илиев, лично съобщение или в темата.
Освен това за общо улеснение при желание за записване, направете го и в тази група:
memberlist.php?mode=group&g=1458

Записване:
http://www.saab-club.com/forum/ucp.php?i=167

Това е предишната група Saab Club, но вече ще извършва определената й функция.

Сметка за преводи:

Банка ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG24STSA93000000101605
Титуляр по сметка: Андрей Илиев Илиев

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 9:34 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-3SS MY'05 DevilTune /900NG 2.0
Да взема да повлека крак и да се запиша първи. :type: :happy:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 9:50 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9000 CDE 1996 Custom Stage by Red_Devil
Пък аз, както винаги, съм...... втори ;-) По време на дискусията изказах подкрепа за такова решение и сега го подкрепям като се записвам в списъка.Какво трябва да се даде като информация?

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 10:11 pm

Аватар

Автомобил: ex SAAB 9-3; BMW X3; BMW 320d coupe MY'12
Сумата от 60лв наведнъж ли трябва да се заплати? :oops:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 10:13 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Трите имена, телефон за връзка (тъкмо да си съставя собствена актуална "база данни").
Не смятам, че сумата от 60 лв. е твърде голяма, че да я разсрочваме. Все пак ако някой има това желание, може да се направи изключение. Стига да не става навик :-)

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 10:19 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

А плащането само по банков път ли ще бъде или ще може да се ползва и бутона PayPal donate ?

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 10:50 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

не съм мислил по въпроса с PayPal, т.к. все още не съм проверил дали може да се пращат пари от сметката на PayPal към български банки. А и е свързано с такси ...

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 10:57 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

А няма проблеми да ги превеждаме и по банков път, просто попитах. :)

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 11:13 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 R.I.P,9-11 TT,9-5 Aero Deviltuned
Къде да се превеждат тез 59000 Тугрици? :D

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 11:21 pm

Аватар

Е, как къде? Пиши на плика: "София-града, за Анди!" Те ще го намерят. :D Пиши ме и мен, Анди.

п.с. само да попитам, брат ми ще членува ли, ако не плати членския внос и кара същия Сааб? :D

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 11:40 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

По роднинска връзка - да.
Ползвате една клубна карта за отстъпки.

Сметка за преводи:

Банка ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG24STSA93000000101605
Титуляр по сметка: Андрей Илиев Илиев

ВАЖНО !!!
При извършване на превод ВИ УМОЛЯВАМ да посочвате като основание ника си във форума (само ника е достатъчно), и да ми изпращате лично съобщение за извършения превод (или по телефона). Старая се да избегна всички излишни главоболия - сумите ще са еднакви, и няма как да разбера кой е извършил даден превод, без да е посочено съответното основание (ника от форума).

Док, не знам дали българските банки обслужват монголската валутна единица :lol:

От днес т.н. user stars ще бъдат добавяни само към профилите на членовете на клуба. При желание ще се добавя и ранг "Saab club member". Т.к. вече има няколко човека с персонални рангове, затова основната отметка ще са точно тези "звезди". Планирам и смяна на картинката.

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 13, 2009 2:33 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Saab 900 NG 131hp engine B204I
I'm IN!

Сумата е доста по-приемлива от обавената преди известно време, а и както стигнахме до извода още тогава - няма безплатен обяд. Само да благодарим на Анди за всичко, което прави за нас, и да почнем да се пазарим за отстъпки за ранни записвания.

По повод получаването на картите дали да не организираме една скромна бирена среща някъде на сянка? :beer:

П.П. Сегашния ми статус ме радва, та като преведа пари бих желал да не се променя :angel:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 13, 2009 3:05 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

по повод срещата - след няколко седмици ще организирам със съдействието на lety един paintball meeting :-)

Иначе пак по отношение на ранговете и звездичките - при новия форум тези неща може и да отпаднат, т.к. там вече хората от съответната група ще са с други цветове на имената, което би трябвало донякъде да е достатъчно. А може да си оставим ранговете и звездичката ... ще видим. Времето ще покаже всичко.

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 14, 2009 9:51 am

Аватар
Arbiter Elegantiarum
Arbiter Elegantiarum

Автомобил: Сааб 9000, `97, 200+; 9-5 2005 ....
За звездичките - да, може да отпаднат.

Но рангът такъв, какъвто е сега, си го искам.

И аз съм в клуба !

(И обичам пейнтбол!)

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 14, 2009 1:52 pm

Аватар
Just Married
Just Married

Автомобил: 9-5 LeGo Deviltune, Mini Cooper S
Hello brothers from other mothers! 8)
Aз бях и 150лв годишно да дам... :lol: Анди, убеден ли си, че сумата от 60лв ще е достатъчна? Или от време на време ще има бързи дарения? А преди време се говореше, че ще има и комплект табели (мойте почнаха да сдават багажа :roll: )

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Клуб Saab » Клуб Saab България

Напиши нова тема Отговори на тема